Zamieszczone przez 2.0-16v Michał
[O1] Coś szura?
Zwiń
X
-
[O1] Coś szura?
witam.
Mam niecodzienny problem. Jak sie rozpędzę tak do 80km/h to słychać jakby szuranie .
To cos jakby plastik z przodu szorował po asfalcie...
Wszystko poskręcałem nic nie ma takiego luzu by mogło szorować a mimo to nadal jest to słyszalne, nawet podczas jazdy na luzie w okolicy 80km/h też jest ten dźwięk.
nie jest ciągły lecz takie szurrrr i spokuj chwilkę...
Im szybciej się jedzie tym głloośniej to słychać... łozysko kola raczej nie ale to tak jakby okolica lewego koła lub skrzyni...
-
-
Miałem kiedyś coś podobnego i okazało się osłona pod silnikiem była luźna w jednym miejscu i przy wyższych prędkościach i pędzie powietrze odkształcała się i tarła o asfalt, poskręcałem wszystko jeszcze raz, dałem nowe wkręty i trzyma się do dziś Ewentualnie posprawdzaj nadkola czy nie są gdzieś luźne, może gdzieś się wkręty pourywały albo plastik pękł?
Komentarz
-
-
Proponuję zdjąć lewe koło i przyjrzeć się układowi hamulcowemu.
Może to głupie, ale zapytam: Czy podczas hamowania czujecie szarpania na kierownicy?Grzałki do e-papierosów(wszystkie rodzaje) - 7zł
Liquidy(różne smaki i stężenia) 10ml - 10zł
* Przy zamówieniu powyżej 50ml grzałka gratis bądź 8zł za 10ml.
Więcej informacji na priv.
Komentarz
-
-
Spróbuj może podlewarowaćć autko i ręcznie zakręcić kołem. Potem zdejmij koło i kręć tarczą. Przyjrzyj sie metalowej osłonie tarczyy. Może ona trze?Grzałki do e-papierosów(wszystkie rodzaje) - 7zł
Liquidy(różne smaki i stężenia) 10ml - 10zł
* Przy zamówieniu powyżej 50ml grzałka gratis bądź 8zł za 10ml.
Więcej informacji na priv.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pucek1993Przyjrzyj sie metalowej osłonie tarczyy. Może ona trze?
Zamieszczone przez richi9no to jest problem to szuranie słychac od około 50 km/h ale musze cała oś podnieść bo Asr zerwie mnie z jednej kobyłki. Natępnie pokręcic do około 70 i słuchać...
Komentarz
-
-
Mam vaga
Ale juz tak robiłem tylko że ASR mrugał jak szalony bo nie otrzymuje sygnału z tylnych kół
ja myślałem nad ta osłona ale nawet jak by szurała raz po raz to za pewne na nierównościach a tu nawet jadę po idealnym asfalcie to też trze
[ Dodano: Pią 24 Maj, 13 16:42 ]
dzis mechanik mówi mi że to prawdopodobnie w skrzyni...puki cokolwiek zrobie poczekam i jak bedzie okazja to zawieszę go na podnośniku i pokręcę tak do predkości 100 km/h potem luz i będę słuchał... Najciekawsze jest to że występuje ten objaw na biegu i podczas jazdy na luzie ale słyszalne jest dopiero od około 50km/h
Komentarz
-
Komentarz